ThiS Is My BLog, I CaN WrItE WhaTeVeR I WaNt~ If YoU FeeL ANnOyEd Or UnComForTabLe WitH aLL My cRap, YoU CaN JusT Go aWaY ~Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind. ~i dUn giVe a DAMN on wUt ppL ThiNk aBoUt Me...

Thursday, October 30, 2008

KoNGSi2....

.

hye there...
sowry la lame menyepi,tetiba je skang laptop aku ngah problem...lagipun aku xda mase skang nak update blog nie...busy memanjang...
nie pun aku curi2 mase guna laptop my dad.hehehe
erm...
nie aku nak kongsi ngan korang ckit...
korang tahu x?selama aku hdup kat area trg n kemaman n sejak aku lahir,aku xpnh pun dengar perkataan 'gandeng'...hehehe...korang tahu x ape maksud dia?
hahaha....nak tergelaknye aku...wakakaka...
nak djadikan cerita la kan?semalam aku duk lepak2 depan umah ngan budak bujang kat umah aku...dorg nie bleh dkatakan cm adik aku jugak la sbb diorg nie muda dari aku...diorg nie study kat perwaja,so menyewa kat umah aku...dorg duk ckp2 pasal hantu,tibe2 je ade la sebiji batu 2 jatuh atas jln dekat2 ngan umah kitorg...diorg duk bising2..."weh,sape gandeng 2 weh?"aku pun pelik la,ape yang dorg ckp ne,padahal aku pun org trg gak,nape la aku bleh xpaham diorg ckp...pastu aku diam je la,nanti kang klu aku tanye dorg ckp aku nie buat2 xtahu plak!!konon2 org luar la tu...2 yg aku mlas nak tanye...pas ktorg dh abis sembang 2 kitorg masuk umah...malam 2 sbelum aku tdo aku duk pkir2 la,ape yg dorg nie ckp...last skali aku dpt jawapan dia,bila aku tahu...aku plak tergelak sorg2...hahaha cmne la aku xtpikir mase dorg duk sebut 2...hhihhihi :)

note : gandeng = baling/lempar/lontar....


p/s : patut la aku xpaham sgt dorg 2 ckp,dorg 2 asal kuala berang,dekat2 ngan hulu terengganu,kawasan drg cm kawasan kampung/pedalaman kot?ntah la,aku pun xpnh sampa kat ctu...hehehe...diorg ckp terengganu pekat sgt kadang2 2 terlampau laju,sbb 2 la aku bleh xpaham ape yg diorg ckap...huhuhuhu sowryyy....

0 comments

 

nuffnang

>